Magyar sztárok a házfelújításban: Önkéntes munkával segítenek

Más színészek és influenszerek mellett Eke Angéla, Gubik Petra és Ember Márk is részt vesznek a Habitat for Humanity Magyarország alapítvány önkéntes programjában, amely során szociális bérlakásokat újítanak fel.

A Habitat for Humanity Magyarország Második Esély programja önkormányzati szociális bérlakások felújítását végzi önkéntesek bevonásával, hogy átmeneti otthonokból rászoruló családok költözhessenek be. A programot pénzbeli és anyagi adományokból finanszírozzák, és több kerülettel is együttműködnek. Szegfalvi Zsolt, az alapítvány ügyvezető igazgatója szerint a Második Esély program kilenc éve működik, és jelenleg a tizenkilencedik és huszadik lakás felújításánál tartanak.

A VIII. kerületben 20,5 millió forintos pályázati támogatást nyertek, amelyből két önkormányzati szociális lakás korszerűsítését kezdik meg. A felújításokat 2026 tavaszáig kell befejezniük.

Eke Angéla, aki az Alvószínház és a Valami Amerika című sorozatban is szerepelt, elmondta, hogy a Habitat for Humanity által szervezett önkénteskedés egyedülálló Magyarországon. Az önkéntesek között diákok, művészek és üzletemberek is vannak, akik szakmunkákat végeznek egy szakember irányításával. Angéla szerint fontos, hogy az emberek tudják, számíthatnak mások segítségére.

Ember Márk, aki a Vígszínházból távozott és több tévés felkérést is kapott, elmondta, hogy a Habitat munkái során barátait és kollégáit is magával hívta. Ő maga is sokat tanult a lakásfelújítás során, és megrendítő élmény volt számára látni azoknak az embereknek az örömét, akik az új lakásokba költöztek.

Gubik Petra, aki a Sztárban sztárban is ismertté vált, a Habitat egyik lakásfelújításán vett részt, ahol az álmennyezet kimérését, vágását, felrakását és rögzítését végezte a konyhában. Petra élvezte a munkát és örült, hogy segíthetett, ami számára kikapcsolódást jelentett.