Lőcsei Lajos a Momentum Mozgalom új alelnöke

A Momentum Mozgalom új alelnökének Lőcsei Lajost választották, aki Tompos Márton elnök kinevezése után négy nappal tölti be a pozíciót. Lőcsei a demokratikus értékeket és a tudásalapú társadalmat előtérbe helyező magyarok képviseletét vállalta magára.

Tompos Márton, a Momentum Mozgalom június 7-én megválasztott elnöke, közösségi oldalán méltatta Lőcsei Lajost, aki a párt országgyűlési képviselője mellett mostantól az alelnöki tisztséget is ellátja. Donáth Anna lemondása után Tompos feladata, hogy a 2026-os választásokra erős politikai erővé formálja a Momentumból.

A párt elnöke szerint a Momentum teljesítményelvű, és Lőcsei az elmúlt két év során megmutatta, hogy érdemes az országgyűlési mandátumra. Az új alelnök a vidéki területek problémáival, mint például a leszakadás, a kiszolgáltatottság, az akkumulátorgyárak létrejötte, a vendégmunkások megjelenése és a drogproblémák foglalkozott.

Lőcsei Lajos a Facebookon reagált a kinevezésére, hangsúlyozva, hogy a Momentumnak azokra is oda kell figyelnie, akik számára a mindennapok kihívást jelentenek. Kijelentette, hogy amíg a pártot elkötelezett és tisztességes emberek vezetik, addig a demokratikus értékek és a fenntartható fejlődés hívei megtalálhatják képviseletüket a magyar politikai életben. Emellett kiemelte, hogy a Momentum által képviselt értékek változatlanok maradnak, de nagyobb hangsúlyt kell fektetni a lakosság hétköznapi problémáira.

A Momentum vasárnap tartotta a tisztújítását, amin Tompos Mártont választották meg pártelnöknek. Tompos a Telexnek adott interjújában arról beszélt, hogy sok beszéd helyett aktívabban kell tenni a problémák megoldásáért. A párt a június 9-ei választáson elért 3,7 százalékos eredménnyel kiesett az Európai Parlamentből, és a Fővárosi Közgyűlésbe sem jutott be. A választás másnapján Donáth Anna bejelentette, hogy lemond a párt éléről, majd a teljes elnöksége követte a példáját.