Kevin Costner westernje csúfosan megbukott

Kevin Costner western-sagájának, a Horizontnak az első része nem hozta a várt sikert, így a második rész bemutatóját határozatlan időre elhalasztották.

A májusban, Cannes-ban debütált film világszerte csupán 25 millió dolláros bevételt ért el, ami jelentősen elmarad a produkció költségeitől. Costner maga is jelentős összeget, 39 millió dollárt fektetett a projektbe. A The Guardian szerint a mozifilmsorozat első két részének leforgatása összesen 100 millió dollárba került.

A produkció szereplői között olyan nevek találhatók, mint Sienna Miller, Sam Worthington és Luke Wilson, de még a neves színészgárda sem volt elegendő a sikerhez. A második rész eredetileg augusztusra tervezett bemutatóját most határozatlan időre felfüggesztették.

A produkció szerint a halasztásra azért van szükség, hogy több időt adjanak a közönségnek az első rész felfedezésére. Costner maga is elismerte, hogy a film anyagilag nem vált be, de hangsúlyozta, hogy a lényeg számára az, hogy a film olyan lett, amilyennek ő szerette volna. A Horizont: Egy amerikai eposz című film azonban nem csak a kritikusoktól kapott negatív visszajelzéseket, de a közönség sem fogadta jól, ami a Rotten Tomatoes oldalán csupán 48 százalékos értékelést tükröz.

Ahogyan a projektért odáig lévő Kevin Costnernek sem, akit olyannyira elrabolt a western életérzés, hogy nem volt rest, és 39 millió dollárt tett bele a filmekbe. Így nem csak a stúdió, hanem a kétszeres Oscar-díjas amerikai filmrendező, színész is nagyot bukhat, ha nem történik valami elképesztő fordulat.

(Borítókép: Kevin Costner a Horizont: Egy amerikai eposz bemutatóján Cannes-ban. Fotó: Lionel Hahn / Getty Images Hungary)