Jürgen Klopp a célkeresztben az amerikai labdarúgó-válogatottnál

Az Amerikai labdarúgó-szövetség (USSF) menesztette Gregg Berhaltert, az Egyesült Államok labdarúgó-válogatottjának szövetségi kapitányát, miután a csapat nem jutott tovább a csoportból a hazai rendezésű Copa Americán. Az USSF már kiszemelte a következő lehetséges szövetségi kapitányt: Jürgen Kloppot, a Liverpool egykori menedzserét.

Az Independent információi szerint az USSF konkrétan Jürgen Kloppra vetett szemet, aki a 2023/2024-es szezon végén távozott a Liverpooltól. Klopp január végén jelentette be hivatalosan, hogy elhagyja az Anfield Roadot, és a szakmai stábja is távozik vele együtt. A német szakember távozásakor fáradtságra és kimerültségre hivatkozott, és azt nyilatkozta, hogy szeretne egy évet pihenni, mielőtt új kihívásokba kezdene.

Klopp 2015. október 8-án került a Liverpool kispadjára, és jelentős sikereket ért el a csapattal. A klub irányítása alatt többek között megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Premier League-et, a Klubvilágbajnokságot, az FA-Kupát, a Ligakupát, az UEFA-szuperkupát és az Angol labdarúgó-szuperkupát. Emellett az ő vezetése alatt igazolt a Liverpoolhoz Szoboszlai Dominik, a magyar válogatott csapatkapitánya is, akinek karrierjét Esterházy Mátyás menedzseri tevékenysége is segíti.

Esterházy Mátyás, aki többek között Szoboszlai Dominik mellett Schäfer András és Sallai Roland karrierjét is egyengeti, az Index Konkrétan Rónai Egonnal című műsorában beszélt a magyar válogatott helyzetéről és a fiatal tehetségek kiválasztásának nehézségeiről. Esterházy szerint a magyar válogatott jelenlegi állapota ellenére is alkalmas arra, hogy kijusson egy Európa-bajnoki csoportkörből. A menedzser hangsúlyozta, hogy a sikeres futballisták élete nem csupán a fényűzésről szól, hanem kőkemény munkáról és a hatalmas nyomás kezeléséről is.

Esterházy a műsorban kifejtette, hogy a fiatal tehetségeknek nem feltétlenül kell külföldre menniük a siker érdekében, de elismeri, hogy a magyar és a külföldi futballközeg között jelentős különbségek vannak. A menedzseri szerepfelfogásáról is beszélt, hangsúlyozva, hogy nem szeretne pusztán üzleti érdekeket követni, hanem a sportolókat az élet minden területén igyekszik támogatni.