Háromszázmillió eurós támogatás Írországnak

Írország 324 millió eurós támogatást kapott az Európai Uniótól a koronavírus-járvány utáni helyreállítás és az ellenállóképesség növelése céljából, jelentette be Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke.

Az Európai Unió pénzügyi támogatási programjának (RRF) keretében folyósított összeg első csomagjaként Írország csütörtökön megkapta a 324 millió eurót. Von der Leyen videóüzenetében számolt be a támogatásról, amelyet Dublin a vállalkozások, a tiszta technológiák, a vasúti közlekedés és az iskolák digitalizációjának fejlesztésére fog fordítani.

A támogatás odaítélésének oka, hogy Írország jelentős előrelépést mutatott a reformok terén. Von der Leyen kiemelte, hogy az ország különösen a kis- és középvállalkozások támogatása, a megújuló energiaforrások előmozdítása és a digitális képességek fejlesztése terén ért el jelentős fejlődést.

Az Európai Bizottság elnöke hozzátette, az Európai Unió összesen több mint egymilliárd euróval kívánja támogatni Írországot az RRF program keretében. Az MTI értesülései szerint ez az összeg az elkövetkező időszakban kerül majd kifizetésre.