„Legyen tánc” a Budapest Parkban

A Budapest Parkban augusztus 15-én kerül megrendezésre a FolkPark esemény, ahol a néptáncé lesz a főszerep. Ez már a harmadik alkalom, hogy a park táncházzá alakul, ahol a legjobb táncegyüttesek segítségével bárki elsajátíthatja a néptánc mozdulatait, ami egyben kiváló randiprogram is lehet.

A Budapest Park öt évvel ezelőtt kezdte meg a táncházas hagyományt, Szabó Balázs közreműködésével. Az első alkalom óriási sikert aratott, és azóta is népszerű a látogatók körében. A népzene és a néptánc egyre inkább beépül a magyar popkultúrába, és olyan zenekaroknak köszönhetően, mint az aurevoir, a Parno Graszt, a Bohemian Betyars vagy a Bagossy Brothers Company, már nem állnak szemben egymással a mainstream és a népzenei elemek.

Berecz István, a Fonó művészeti vezetője és táncos, kiemelte, hogy a néptánc mindenki számára elérhető, és a közösségformáló ereje vitathatatlan. A táncházakban a tánctanárok segítségével gyorsan elsajátíthatóak az alaplépések, és ezáltal a résztvevők könnyen kapcsolódhatnak egymáshoz, akár egy koncerten.

Ferencz Sándor, a Budapest Park brand managere szerint a táncházas programok célja az értékteremtés és a park programjának színesítése. A népzene és a néptánc sokszínűsége, valamint közösségformáló ereje miatt váltak a Budapest Park egyik üde színfoltjává.

Az idei FolkPark eseményen három különböző tánctéren is kipróbálhatják magukat a táncosok, és a szervezők szerint ehhez csupán egy kis nyitottság szükséges. Az esemény ígéretes lehetőséget kínál arra, hogy a résztvevők a szabad ég alatt, élőzenére adhassák át magukat a tánc örömének.