Foggal vonszolta az oltár elé aráját az erőművész

Fogával húzta az oltárig a menyasszonyi autót Sinka Zsolt, aki nem más, mint a Popey néven ismert erőművész. Az esküvői ceremóniára érkező vendégek számára váratlanul, öltönyben és bőrcipőben végrehajtott mutatványa hatalmas ovációt váltott ki.

Sinka Zsolt, azaz Popey, aki korábban már autót, kamiont és darut is elhúzott fogával, ezúttal saját esküvőjén lepte meg a násznépet. A menyasszonyi autót, benne leendő hitvesével, Marcsival, közel az oltárig vonszolta, miközben az ara nevetve integetett az egybegyűlteknek.

A látványos bevonulásról csak a szülők és a menyasszony voltak előre tájékoztatva, a vendégek számára teljesen váratlanul érkezett a meglepetés. Zsolt elmondása szerint sokat gondolkodtak azon, hogy mivel dobhatnák fel az esküvőt, végül az állkapcsával történő autóhúzás mellett döntöttek.

Marcsi, aki gyermekként fehér lovon képzelte el az érkezést, egyáltalán nem bánta, hogy végül egy foggal húzott fehér autó lett a valóság. Az ifjú feleség izgatottan mesélte, hogy bár férje már sok mindent elhúzott fogával, őt még sosem, és ezért különleges pillanat volt számára az esküvő.

Sinka Zsolt számára a 2,3 tonnás autó elhúzása csupán bemelegítésnek számított, hiszen korábban már egy 170 tonnás darut is sikerült elhúznia hasonló módon. Az elegáns öltözet és az alkalmi cipő azonban nehezítő körülményeket jelentettek a mutatvány során.

A mézeshetek után Zsolt már a következő rekorddöntésre készül, amely során hat, egymás után összekötött kamiont fog elhúzni, össztömegük körülbelül 120 tonna lesz.

Popey különleges képességeit korábban Arnold Schwarzenegger is elismerően méltatta, mondván, hogy ilyet még sosem látott. Egy fogorvosi vizsgálat során derült ki, hogy Zsolt állkapcsában tizenhatszor sűrűbb a csontszövet, mint az átlagemberében, ami lehetővé teszi számára ezeket a rendkívüli mutatványokat.