A divat ára: egészség vagy stílus?

Ági, aki büszke volt arra, hogy harminc felett és két gyerek után is olyan alakja van, mint egy huszonévesnek, kénytelen volt szembenézni a szűk, műszálas forrónadrágok által okozott egészségügyi problémákkal.

Ági története rávilágít arra, hogy a bakteriális vaginózis, amelyet sokan nem vesznek elég komolyan, komoly egészségügyi problémákat jelezhet. A hüvelyflóra egyensúlyának megzavarása kellemetlen tüneteket okozhat, mint például a bőséges, szürkésfehér, rossz szagú hüvelyi folyás, amely Áginál is jelentkezett.

Ági eleinte nem értette, mi okozza a problémáit, hiszen hűséges kapcsolatban él, nem szedett olyan gyógyszereket, amelyek károsíthatják a hüvelyflórát, és nem is alkalmazott hüvelyirrigációt. Azonban később rájött, hogy a meleg, levegőtlen környezet, amit a szűk, műszálas forrónadrágok teremtettek, kedvez a kórokozók szaporodásának.

A felismerés után Ági úgy döntött, hogy az egészségét helyezi előtérbe, és hüvelyflóra-regeneráló készítmények használatával támogatta a Lactobacillus-flóra helyreállítását. Emellett ruházatát is megváltoztatta: pamut és lenvászon nadrágokat kezdett viselni, amelyek szellősek, kényelmesek és csinosak.

Ági aggodalmai, miszerint kevésbé lesz vonzó a szoros nadrágok nélkül, hamar eloszlottak, amikor rájött, hogy a természetes anyagokból készült nadrágok is előnyösen mutatnak az alakján. A környezete, beleértve barátait és családját, valamint a férjét is, pozitívan fogadták az új stílust, és Ági már nem kell, hogy aggódjon a visszatérő bakteriális hüvelyfertőzés miatt.