Pusztító hőségben robbant be a buli a Velencei-tónál

Július 10-én kezdődött el az EFOTT, ahol a Velencei-tó partján számos programmal és koncerttel várják a látogatókat. Az első napon a tikkasztó hőség ellenére is jó hangulat uralkodott, a strandolás, sport és habparty mellett este a színpadoknál is beindult a buli.

Az EFOTT, Magyarország egyik legrégebbi fesztiválja, amelyet 1976 óta rendeznek meg, idén az Óbudai Egyetem házigazdájával nyitotta meg kapuit, a digitalizáció és a fenntarthatóság jegyében. A szervezők több mint 100 aktivitással, több mint 20 egyetem részvételével, több mint 40 sportággal és tíz zenei helyszínen több mint 120 előadóval készültek a július 14-ig tartó eseményre. Az EFOTT-on a felsőoktatási intézmények mellett a kiemelt oktatási és innovációs projektek, a civil szervezetek és a vállalati szektor képviselői is helyet kaptak, és idén először a családok számára is kínálnak programokat, amit a nappali jegy bevezetésével támogatnak – a 14 év alattiak szülői felügyelettel ingyen látogathatják a fesztivált.

A fesztivál a hallgatók számára nem csak szórakozást, hanem szakmai találkozásokra is lehetőséget biztosító találkozási színtérként is funkcionál. A jegyárak pénztárcabarátok, és a fellépők között megtalálható Azahriah, Majka, a ValMar, Beton.Hofi, Krúbi, Sisi, a Carson Coma, valamint Korda György és Balázs Klári is.

A kánikulában sem áll meg az élet

A fesztivál területén a hőség ellenére is pezsgő élet zajlott, a strandok és bárok nagy forgalmat bonyolítottak, a klimatizált programhelyszíneken pedig menedéket találtak a látogatók. A színpadi programok fél hét körül kezdődtek, ahol a Blahalouisiana és a Paddy and the Rats koncertjei mellett az Elefánt is színpadra lépett. A HSUP nagyszínpadnál a hangosítás is jobb volt, ami a koncertélményt fokozta.

Az EFOTT vasárnap reggelig tart, és a következő napokban is számos programot és koncertet kínál. A látogatóknak ajánlott naptejet használni és elegendő folyadékot fogyasztani a hőség miatt. A fesztiválozókat a kánikulában több mint 1200 négyzetméternyi légkondicionált területtel várják, és négyszer akkorára bővítették a Velencei-tó partján található strandot is, mint tavaly.

Azahriah is fellép

A július 10. és 14. között, a Velencei-tó partján megrendezett fesztivál szerdai napján többek között T. Danny, a VALMAR és a BSW indította a bulit. Csütörtökön mások mellett a Wellhello, Beton.Hofi és Krúbi lép fel. Pénteken a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, valamint Majka veszi birtokba a nagyszínpadot, szombaton pedig többek között Azahriah, Dzsúdló és a Halott Pénz.

Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban pedig idén is számos felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja az érdeklődőket. A felsőoktatási intézmények, a kiemelt oktatási és innovációs projektek, a civil szervezetek és a vállalati szektor szereplői közösen alkotják az EFOTT egyetemi kampuszát.

Ezek a fontos tudnivalók

Az idei EFOTT házigazdája az Óbudai Egyetem lesz. Az egyetem kitelepülésének központi gondolata a digitalizáció, az innováció és a fenntarthatóság. Elsősorban műszaki vívmányokat mutatnak be a fesztiválon, digitalizáció és fenntarthatóság témakörben, de különféle kiterjesztett valóság-megoldásokkal, applikációkkal is találkozhatnak a látogatók – számolt be Rácz Ervin, az Óbudai Egyetem rektorhelyettese.

Lucenko Viktória, az Auchan Magyarország vezérigazgatója elmondta: a 300 négyzetméteres Auchan Placcon 400-féle termékkel várják a fesztiválozókat, kedvező fesztiválárakkal. Az EFOTT-ra érkező fiatalok ellátása mellett pedig egy kis szemléletformálásra is vállalkoznak, hogy felhívják a figyelmet a környezetvédelemre és az élelmiszerpazarlás csökkentésére.

L. Simon László, a Velencei-tavi Kistérségért Alapítvány alapítója az eseményen bejelentette: elkészült a sukorói tópart kormányzat által támogatott fejlesztési terve, amely többek között egy ifjúsági központ építését is tartalmazza.