Megérkezett az új Marvel-sorozat első kedvcsinálója, és ijesztően vicces

A Marvel filmes univerzuma bár az utóbbi időben nem teljesített a legjobban, új reménysugárként érkezik az Agatha All Along, a WandaVision spinoffja. Az első előzetes alapján úgy tűnik, a sorozat felpezsdítheti a rajongók kedvét.

A Marvel stúdió bemutatta az Agatha All Along című sorozat első előzetesét, amely a Disney+ WandaVision című sikerszériájának közelgő mellékágaként érkezik. Kathryn Hahn ismét Agatha Harkness szerepében tér vissza, aki a WandaVision sorozatban Vanda Maximoff boszorkányának ellenfelét alakította. A sorozat készítését Jac Schaeffer, a WandaVision vezető írója és executive producere erősítette meg a Variety-nek még 2021-ben.

A hivatalos promószöveg szerint a történet Agatha Harkness-t követi, aki egy eltorzult varázslatból szabadul ki egy gót tinisrác segítségével. A fiú kéri, hogy Agatha vezesse be őt a Boszorkányok útjára, egy mágikus próbatételekből álló kalandra, amelynek végén a túlélők jutalmat kapnak. Agatha és a titokzatos tinédzser egy kétségbeesett szövetséget kötnek, és együtt indulnak el a kalandra.

A sorozatban több ismert színész is feltűnik, mint például Aubrey Plaza, Joe Locke, Patti LuPone, Sasheer Zamata, Ali Ahn és Debra Jo Rupp. Az előzetes műfajokat kever, egy gyilkossági krimivel kezdődik, ahol Hahn egy nyomozót játszik, majd boszorkányos események sorozata következik, végül pedig Agatha régi boszorkány barátaival újra összeáll, hogy visszaszerezze erejét.

A WandaVision sorozatban Hahn karaktere, Agnes, mint Wanda és Vízió szomszédja tűnik fel, aki később Agatha Harkness-ként fedi fel igazi kilétét, egy évszázadok óta élő hatalmas boszorkányt. A sorozat fináléjában Agatha és Wanda közötti harc után Wanda csapdába ejti Agathát, aki Agnes álszemélyiségében marad.

A sorozat címét illetően a Marvel több kódnevet is használt, mint például Agatha: House of Harkness, Coven of Chaos, Darkhold Diaries és The Lying Witch With Great Wardrobe, de végül az Agatha All Along mellett döntöttek. Az azonos című dal, amely a WandaVision hetedik epizódjában debütált és internetes szenzációvá vált, visszatérését a spinoffban még nem erősítették meg.

Az Agatha All Along szeptember 18-án két epizóddal debütál a Disney+-on.