Ma jön az adat, ami a forintot is megrázhatja

Ma délután közlik az amerikai inflációs adatot júniusból, ami jelentős hatással lehet a forint árfolyamára. A piaci várakozások szerint az Egyesült Államokban folytatódik a dezinfláció, de ha az adatok ettől eltérnek, az komoly mozgást generálhat a forint piacán is. A forint tegnap erősödött az euróval szemben, 392 alá is benézett, de ma reggelre kissé gyengült, és kicsivel 394 alatt kezdett.

Tegnap a forint a hét eleji gyengülés után újra erősödött, és az euróval szemben 392 alá is benézett, de nem tudott tartósan megragadni ezen a szinten, így mára visszatért a jegyzés a 394 környékére. A dollár árfolyama az euróval szemben továbbra is 1,08 körül mozog, jelenleg 1,083-as jegyzést mutat, ami kis dollárgyengülést jelent. A dollár 363 forint 50 fillérbe, a font 467 forint 10 fillérbe, míg a japán jen 161,7 fölött jár a dollárral szemben.

Az amerikai inflációs adatok közzététele után, ha az infláció a májusi 3,3%-ról 3,1%-ra mérséklődik, vagy ennél is nagyobb mértékben esik, a dollár gyengülhet, mivel a piac erőteljesebb kamatvágásokat kezdhet árazni a Fed részéről. Ha azonban az infláció makacs marad, a piacok is lefordulhatnak, ami nem kedvez a forintnak. A pontos adatok 14:30-kor válnak ismertté.

A másik fontos gazdasági hír, hogy az OTP továbbra is vásárolja saját részvényeit, július 10-én több mint 250 millió forint értékben 14 502 darab OTP törzsrészvényt szerzett meg. Ez a tranzakció az OTP Csoport saját részvény állományát 3 796 769 darabra növelte, ami a saját részvény állomány 1,36 százalékát teszi ki. Az OTP árfolyama idén 13,5 százalékos pluszban van.

: Portfolio-Teletrader Kft. : OTP, Portfolio