A hetedik legnagyobb ötöslottó főnyeremény

Minden idők hetedik legnagyobb főnyereménye kerül kisorsolásra az ötös lottón ezen a szombaton, több mint négy hónap halmozódás után, amely során nem volt telitalálatos szelvény.

A Blikk szerint a szerencsés nyertes, aki egyedül találja el az öt számot, 3,7 milliárd forinttal gazdagodhat. Ez a nyereményösszeg az ötös lottó történetében a hetedik legnagyobb főnyereménynek számít. A játék nyereménye március 2-e, azaz 18 húzás óta halmozódik. Legutóbbi telitalálatot 2021. február 24-én jegyezték, amikor is rekordösszegű nyeremény, több mint 6,5 milliárd forint talált gazdára.

Az ötös lottó történetében a halmozódások időtartama változó volt, a legrövidebb egy hétig tartott, míg a leghosszabb 39 hétig. A játékszabályok értelmében a főnyeremény halmozódása legfeljebb 52 hétig tarthat. Ha ezen időszak alatt nem születik telitalálat, a főnyereményt a részvételi szabályzatnak megfelelően a többi nyertes között osztják szét. Eddig a játék 67 éves történetében még nem fordult elő, hogy a főnyereményt így kellett volna felosztani.

Az előző sorsoláson 21 játékos közel volt a fődíjhoz, csak egy számot hibázott. Magyarország legismertebb számsorsjátékán telitalálatos szelvény idén eddig két alkalommal született. Az Ötöslottó elmúlt éveiben számos érdekesség található, például a legkevesebb négytalálatos 2000. 42 hetében született, amikor 3 nyertes örülhetett minden idők eddigi legnagyobb négy találatos nyereményének, 8,67 milliő forintnak. 10 évvel később pedig megdőlt a legtöbb négy számot helyesen tippelő rekord, 291 ikszelővel, akiknek nyereménye mindössze 164 020 forint volt.

Annak ellenére, hogy játékosaink már többféle módon adhatják meg az öt játékba küldött számot - az Okoslottó alkalmazásban például a telefon megrázásával - továbbra is sokan maradnak az évtizedes hagyománynál, miszerint a családtagok születési évét, vagy korát játszak meg.

Amennyiben a szombati sorsoláson lesz telitalálat, akkor a helyesen tippelő szerencsésnek 90 nap áll rendelkezésére, hogy jelentkezzen nyereményéért, mégpedig az úgynevezett nagynyertes-vonalon, amelyről a www.szerencsejatek.hu oldalon és az értékesítőhelyeken is érdeklődhet. A nyeremény kifizetésének alapfeltétele, hogy a nyertesnek Magyarországon nyitott folyószámlával kell rendelkeznie, mivel a nagy összegű nyeremények kifizetése minden esetben csak banki átutalással történhet.