OTP saját részvényeket vásárolt és igazgatósági tagja részvényeket adott el

Az OTP Bank több mint 1 milliárd forint értékben vásárolt saját részvényeket a Budapesti Értéktőzsdén, miközben egy igazgatósági tagja részvényeket értékesített.

Az OTP Bank a Magyar Nemzeti Bank által kiadott egyedi engedély alapján, 2023. július 9-én 65 322 darab OTP törzsrészvényt vásárolt meg, darabonként 17 835 forintos átlagáron, összesen mintegy 1,16 milliárd forint értékben. A tranzakció eredményeként az OTP Csoport saját részvényekből álló állománya 3.779.593 darabra emelkedett.

Ugyanezen a napon az OTP igazgatósági tagja, Kovács Antal előbb kedvezményes részvényvásárlási program keretében 15 139 darab OTP-részvényt hívott le 11 803 forint/darab átlagáron, összesen mintegy 178,69 millió forint értékben. Ezt követően pedig 10 000 darab OTP-részvényt értékesített 17 815 forint/darab átlagáron, mintegy 178,15 millió forint értékben.

Az OTP sajátrészvény-visszavásárlási programja keretében több alkalommal is történtek hasonló tranzakciók az év folyamán. A vásárlások darabszáma, az átlagár és az összérték változó volt, de a tranzakciók jellemzően a napi forgalom jelentős százalékát tették ki.

Az OTP részvényeinek árfolyama az év során pozitív tendenciát mutatott, jelenleg 12,5 százalékos pluszban van. Az árfolyam alakulása fontos információ lehet a részvénykereskedők, hosszabb távú befektetési portfóliókat kialakítók és nyugdíjportfóliókat kezelők számára. Azonban fontos megjegyezni, hogy a cikkben szereplő információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.