Többnapos leállásra készül az OTP Bank

Júliusi bankszünnapokat jelentett be az OTP Bank, amelyek során egyes szolgáltatásaik nem lesznek elérhetőek. Az OTP Bank honlapján közzétett közlemény szerint a leállásokat fejlesztési munkálatok miatt vezetik be. Július 14-én, vasárnap este fél tíztől este fél tizenegyig nem lesz elérhető az online számlanyitás és szerződéskötés, továbbá azok a digitális szolgáltatások, amelyek dokumentumokat vagy kivonatokat jelenítenek meg.

A bank ügyfelei számára további kellemetlenséget okozhat, hogy július 21-én, vasárnap hajnali egytől három óráig a telefonos ügyfélszolgálat, az internetbank és a mobilbank egyes funkciói sem lesznek hozzáférhetőek. Ebben az időszakban a csoportos beszedéssel és állandó megbízással kapcsolatos információk nem lesznek elérhetőek.

Az Index által közzétett információk szerint az OTP Bank Nyrt. 5 millió forintos felügyeleti bírságot kapott a Magyar Nemzeti Banktól. A bírság oka, hogy a pénzintézet nem teljesítette rendkívüli tájékoztatási kötelezettségét, és a hivatalos közzétételi rendszeren kívül tájékoztatott egy, az osztalék mértékét is befolyásoló bankvásárlási terv részleteiről.