Lidl szerszám-mintabolt és webshop indulás Biatorbágyon

Új koncepciójú diszkontot indít a Lidl, ahol kizárólag szerszámokat árusítanak, és az első ilyen mintabolt a biatorbágyi outletben nyílik meg, miközben a vállalat webshopot is elindított az Avokado Online Bevásárlószolgálattal együttműködve.

A Lidl első szerszám-mintaboltja a héten kezdi meg működését, ahol a vásárlók a Parkside márkájú termékeket szerezhetik be kedvező áron. A biatorbágyi üzlet július 11-én nyitja meg kapuit a nagyközönség számára. Emellett a Lidl webshopján keresztül is elérhetővé váltak a termékek, amelyet az Avokado Online Bevásárlószolgálattal közösen indítottak el, és amely szép csendben, mondhatni fű alatt kezdte meg működését 2024-ben.

A boltlánc által kínált szerszámok népszerűsége magas, részben a kedvező áraknak, részben a minőségnek köszönhetően. A Tudatos Vásárlók Egyesülete által végzett tesztek során a Lidl akkumulátoros fúró-csavarozója is megállta a helyét a drágább márkák között.

A Lidl nem csak kisebb szerszámokat kínál, hanem nagyobb kapacitású akkumulátorokat is, amelyeket például kempingezéshez vagy napelemes rendszerekhez lehet használni.

A vállalat magyarországi története 2004-ben kezdődött, amikor megnyitották az első logisztikai központjukat és 12 boltjukat. Mára a Lidl 207 áruházzal büszkélkedhet hazánkban, és több mint kilencezer munkavállalót foglalkoztat. A Trade Magazin adatai szerint a cég a tavalyi évben több mint 1400 milliárd forintos árbevételt ért el, ezzel megerősítve piacvezető pozícióját.

Az új webshop szolgáltatását egyelőre Budapest legtöbb kerületében (kivétel a XVII., XVIII., XXI. és XXIII. kerületek), valamint Biatorbágyon, Budajenőn, Budakeszin, Budaörsön, Diósdon, Érden, Nagykovácsiban, Telkiben és Törökbálinton lehet igénybe venni. A házhoz szállítás díja 1290 forint, de 24 ezer forint feletti rendelés esetén ingyenes a szolgáltatás. A tartós élelmiszereken túl friss pékárukat, illetve fagyasztott élelmiszereket is rendelhetünk a Lidlből.

Az Avokado 2022-ben indult, alapítói között van Székács Tibor, aki vezette az egykori Plus diszkonthálózatot és a magyar Aldit is. Nemrég pedig Várkonyi Balázs (Edigital-alapító, a Vatera.hu és a Jófogás.hu befektetője és ügyvezetője), illetve Kelemen Gyula (Várkonyi régi üzlettársa, együtt építették fel az Edigitalt) közös cége, az ED Group Kft. szerzett részesedést az online bevásárlóplatformban. Az Avokado, a ROKSH-hoz hasonlóan, több kiskereskedelmi láncot képviselő szolgáltatás, ahol a fizikai üzletek termékkínálatát teszik elérhetővé az online felületen, és a kiválasztott termékeket az ő futáraik szállítják házhoz. Az árak kapcsán az Avokado felületén kiemelik, hogy bolti árakon lehet vásárolni, tehát a szolgáltatási díj a házhozszállítási díjból, illetve bizonyos esetekben egy plusz bevásárlási díjból tevődik össze.