Rémálom a levegőben: leszakadt egy repülőgép kereke felszállás közben

A United Airlines egyik Boeing 757-200-as típusú repülőgépének kereke felszállás közben szakadt le a Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren, majd a kifutópályán gurult végig. Az eset során a gép 174 utast és 7 fős személyzetet szállított, és a probléma ellenére sikeresen landolt Denverben.

A The Guardian beszámolója szerint a hétfői incidens során a United Airlines egyik repülőgépének kereke vált le a levegőben, Los Angeles-i nemzetközi repülőtéren. A közel harmincéves Boeing 757-200-as típusú gép 174 utast és 7 fős személyzetet szállított, amikor az eset történt.

A járat a felszállás közbeni probléma ellenére nem térítette meg útját, és csodával határos módon sérülések nélkül landolt a tervezett célállomáson, Denverben.

A légitársaság közleményben erősítette meg, hogy a leszakadt kereket Los Angelesben találták meg, és jelenleg is vizsgálják az eset körülményeit.

Ez az eset nem egyedi a United Airlines számára, hiszen idén márciusban egy másik Boeing 757-200-as típusú repülőgép is elveszítette egyik kerekét felszállás közben San Franciscóban. Akkor a kerék egy autóra esett a repülőtér dolgozói parkolójában.

A hétfői incidensről készült videófelvétel nyilvánosságra került, amelyen látható a leszakadt kerék végigpattogása a kifutópályán.