"A halála előtt néhány órával beszéltem vele..." - Bunyós Pityu összetört, tragikus balesetben veszítette el az olimpikon barátját

Bunyós Pityut mélyen megrendítette a hír, hogy legjobb barátját, Petrovics Jánost egy tragikus baleset érte, amely során életét vesztette. Az egykori olimpikon az Aqua Hotel bontási munkálatai közben hunyt el, amikor a fal ráomlott.

Az eset a hévízi építkezésen történt, ahol a fal leomlása következtében Petrovics János, a korábbi ökölvívó olimpikon, aki a hotelnél dolgozott, életét vesztette. A 52 éves sportolóval a baleset előtt néhány órával Bunyós Pityu még beszélt telefonon, ami még fájdalmasabbá tette számára a veszteséget. A helyszínre érkező mentők már nem tudtak rajta segíteni.

A keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség ügyében indított eljárást. A tragédia nemcsak a családját és kollégáit, hanem barátait is megrendítette, köztük Bunyós Pityut, aki különösen közel állt hozzá.

Bunyós Pityu a Borsnak nyilatkozva elmondta, hogy gyerekkoruk óta ismerték egymást, és mivel mindketten vidékiek voltak, összefogtak. Emlékeiben különösen az 1992-es barcelonai olimpia áll előtérben, ahol egy szobában aludtak, és a verseny után együtt is buliztak. A zenész szerint Petrovics János kiváló ember volt, aki nagyot tudott ütni, és nem véletlenül lett magyar bajnok. Sajnálatosnak tartja, hogy a tehetséges sportoló később nem tudott megélni a bokszból, és más bevételi forrásokra volt szorulva. Bunyós Pityu szerint az egész ökölvívó társadalom gyászolja Petrovics Jánost, akit mindenki csupaszív gyereknek ismert.