Tesla: Mémrészvényként viselkedik?

Bill Gross, a Pimco korábbi befektetési igazgatója éles kritikával illette a Teslát, amely szerinte mémrészvényként viselkedik, gyengülő alapok mellett is emelkedő árfolyammal. Gross kedd délután az X-en közzétett bejegyzésében említette, hogy a Tesla árfolyama spekulatív jellegű lehet, és összehasonlította a cég részvényeit más, úgynevezett pump and dump mémrészvényekkel, mint például a Chewy, Zapp és a GME .

A Tesla részvényei az utóbbi időben valóban figyelemre méltó növekedést mutattak, közel 44 százalékos emelkedést értek el az elmúlt 10 napban, ami elsősorban a második negyedéves járműgyártási és kiszállítási számok pozitív alakulásának köszönhető . Gross azonban úgy véli, hogy ezek a számok önmagukban nem indokolják az árfolyam emelkedését, és a Tesla jelenlegi piaci értékét túlzott spekulációnak tartja .

Az év során a Tesla részvényei 5,6 százalékos pluszban zártak, ami további bizonyítéka lehet annak, hogy a befektetők továbbra is bíznak a vállalatban, annak ellenére, hogy Gross szerint a részvények ára spekulatív jellegű .

Fontos megjegyezni, hogy a jelen cikk nem minősül befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak .