Vadász Zsolt temetése: a színházi világ gyászol

A Budapesti Operettszínház és a magyar színházi élet mély gyászba borult, miután Vadász Zsolt színészt, aki egy húsevő baktérium okozta fertőzés következtében hunyt el, 51 éves korában örök nyugalomra helyezték.

Vadász Zsoltot, a Budapesti Operettszínház egyik kedvelt színészét július 9-én kísérték utolsó útjára szerettei, ismerősei és színésztársai. A tragikus hirtelenséggel bekövetkezett halál sokkolta a közönséget és a szakmát egyaránt. Vadász Zsolt a feleségével, Lukács Anitával gyakran állt együtt a színpadon, és a színésznő a férje elvesztése után mély gyászba merült.

A színész halálát követően a színházi közösség tagjai szívszorító üzenetekkel búcsúztak el tőle. Fischl Mónika, aki több mint 30 évig volt Vadász Zsolt színpadi partnere, mély fájdalmát és megdöbbenését fejezte ki a történtek kapcsán. "Nem sok olyan Ember van, mint Zsolti. Ő egy olyan Ember, akit mindenki szeret, aki tisztességes, megbízható. Aki mindenki arcára mosolyt fakaszt" - emlékezett vissza a művésznő, kiemelve Vadász Zsolt és felesége, Lukács Anita közötti mély szerelmet és összetartozást.

Laki Péter, aki tizenegy évet töltött együtt a színésszel, szintén megrendülten emlékezett vissza a közös pillanatokra. "Imádtam, hogy ember voltál, maradtál és nem játszottad meg magad" - mondta, kiemelve Vadász Zsolt humorát és emberi nagyságát.

Magócs Ottó is megosztotta érzéseit, amelyekben a színház és a művészet iránti szeretetét fejezte ki. "Tegnap emlékké lettél… Egy utolsó mély lélegzet, belégzés-kifúj, aztán színpadra lépés előtt letetted ezt a furcsa jelmezt, és még egyszer, utoljára átlényegültél" - búcsúzott el a színésztárs.

Vadász Zsolt emléke örökké élni fog mindazok szívében, akik ismerték és szerették, és a magyar színházi élet egyik meghatározó alakját veszítette el.