A Suzuki Jimny búcsúzó kiadása

A Suzuki Jimny hamarosan eltűnik az európai piacról, de mielőtt végleg búcsút intene, a gyártó egy limitált szériás változattal köszön el a rajongóktól.

A Suzuki Jimny, amelyet először 1970-ben mutattak be, és amely a legkisebb terepjárók közé tartozik, hamarosan elhagyja az európai piacot. A második generációs változat 1981-ben, a harmadik generáció pedig 1998-ban jelent meg, és néhány évvel ezelőtt a negyedik generáció váltotta őket.

Az egyre szigorodó európai károsanyag-kibocsátási normák miatt a Jimny élete egyre nehezebbé válik, és a jelenlegi, már csak kétszemélyes haszonjármű változatban kapható modell hamarosan teljesen eltűnik Európából.

A búcsú előtt azonban megérkezett a Jimny Horizon névre keresztelt limitált szériás kiadás, amelyet retró stílusú hűtőrácsa, Medium Gray fantázianevű szürke fényezése, egyedi matricázása, alumínium betétei és levehető vonóhoroga tesz azonosíthatóvá.

A Jimny Horizon mozgásáról egy 102 lóerős, 1,5 literes szívó benzinmotor gondoskodik, amely 130 Nm nyomatékot produkál, és ötfokozatú kézi váltóval van felszerelve.

A Németországban bemutatott különleges kiadásból összesen 900 darab készül, és az ára 32 240 euró (körülbelül 12,7 millió forint), míg a német alapár 29 490 euró (körülbelül 11,6 millió forint) volt. A modell Magyarországon már nem kapható.