Egy 20 éves diák rejtélyes halála az Egyesült Államokban

A Dartmouth College 20 éves diákjának, Won Jangnak a holttestét a Connecticut folyóban találták meg, és a rendőrség vizsgálja, hogy halálát egy beavatási próba okozta-e.

A delaware-i születésű Jang a Beta Alpha Omega testvériség tagja volt a neves intézményben. Utoljára egy szombat esti partin látták, amelyet a Dartmouth csónakházának közelében lévő dokkoknál tartottak. Jang eltűnését vasárnap jelentették be, miután nem jelent meg egy rendezvényen, és még aznap este találták meg holtan. A rendőrség vizsgálja, hogy halálát túlzott alkoholfogyasztás vagy esetleg egy veszélyes beavatási próba okozta-e.

A beavatási próbák gyakoriak az Egyesült Államok egyetemeihez tartozó testvériségi diákszövetségeknél, ahol a potenciális új tagoknak veszélyes vagy megalázó feladatokat kell végrehajtaniuk. Charlie Dennis, a New Hampshire-i Hanover rendőrfőnöke szerint kapcsolatba léptek a rendőrséggel, érdeklődve, hogy az alkohol vagy a csábítás is közrejátszhatott-e Jang halálában. Dennis hozzátette, hogy a hatóságok nem találtak bűncselekményre utaló jeleket, amikor megtalálták a testet.

A Beta Alpha Omega testvériség a főiskolán januárban került felfüggesztésre a közösségi normák megsértése miatt. A New Hampshire-i Hal- és Vadászati Minisztérium szerint nem találtak jeleket arra, hogy Jang elhagyta volna a folyó területét. Jangot, aki nem tudott úszni, a parttól mintegy 65 méterre, körülbelül 6 méter mély vízben találták meg. A toxikológiai vizsgálat eredménye akár háromtól hat hónapig is eltarthat.

Scott Brown, a főiskola dékánja, részvétét fejezte ki a diákoknak és elmondta, hogy Jang teljes szívéből élvezte a Dartmouthban rejlő lehetőségeket, tudományos és személyes szenvedélyeinek hódolva. Jang lelkesen részt vett a dartmouthi közösség életében, többek között mint nemzetközi diákok mentoraként, a vállalkozói programban és a diákszövetségi munkában.