Házicicákkal látogatható egyiptomi kiállítás nyílik Sanghajban

A Sanghaj Múzeum egyedülálló lehetőséget kínál a látogatóknak, hogy házimacskáikkal együtt fedezhessék fel az ókori egyiptomi műkincseket bemutató kiállítást.

A július 18-án nyíló tárlat egy évig lesz látogatható, ahol a közönség több mint 780 értékes kulturális relikviát tekinthet meg az ókori Egyiptom különböző korszakaiból. A kiállított műkincsek több mint 95 százalékát Ázsiában most mutatják be először.

A kiállítás számos leletét a Básztet macskaistennőnek szentelt Bubásztisz régészeti lelőhelyről, Szakkarából hozták el. Csu Hsziaopo, a múzeum kurátora szerint az ókori Egyiptomban Básztetet a védelmezés és spiritualitás szimbólumaként tisztelték, és ez az imádat időn és téren átívelve találkozik a kínaiak macskák iránti szeretetével.

A múzeum tíz különleges estén enged be legfeljebb 200 cicát gazdáikkal együtt a kiállításra. A látogatók számára állatorvosok, egy orvosi készenléti jármű, valamint különböző kényelmi eszközök, mint például macskahordó dobozok és kisállat-babakocsik állnak rendelkezésre. Minden macskás estét követően az egész múzeumot fertőtlenítik, hogy biztosítsák a kiállítás higiénikus körülményeit.

A kiállítás szervezői szerint ez lesz a világ első olyan múzeumi tárlata, amelyet a látogatók a cicáikkal együtt fedezhetnek fel.