Nicolas Cage három gyerekéről, a mesterséges intelligenciáról és új szerepeiről beszélt

Nicolas Cage, a 60 éves Oscar-díjas színész, a New Yorkernek adott interjúban osztotta meg gondolatait három gyermekével való kapcsolatáról, a mesterséges intelligencia iránti aggodalmáról és új szerepeiről. A színésznek három gyermeke született három különböző nőtől: egy 33 éves fia, Weston, egy 18 éves fia, Kal-El, és egy hamarosan kétéves lánya, August Francesca.

Cage elmondta, hogy nem számított arra, hogy így alakul az élete:

Mind különböző tapasztalások számomra. Mindegyiküknek más-más az anyja – mondta el, majd hozzátéve: – Eredetileg nem gondoltam, hogy ez fog történni, mikor szerelmes lettem vagy megházasodtam – hogy három gyerekem lesz három különböző anyától –, de mégis így lett. Szóval minden gyerek más és más. Más-más szintű a figyelmet igényelnek.

Az apaság személyisége számára fontos részét képezi, és Cage szerint ez több mint egy művészeti forma:

Apának lenni – számomra ez nem csupán egy művészeti forma, hanem… Hogy is mondjam? Olyan, mint a lélegzetvétel. Minden róla szól. Azt eldönthetem, hogy megcsinálok-e egy filmet vagy sem, de nem tudok nem apa lenni. Ő maga az élet, miatta élek túl én is – magyarázta kislányáról.

Nicolas Cage a családi életében nem csak apa, hanem nagypapa is, hiszen legidősebb gyereke által már ötszörös nagypapa.

A színész legújabb filmje, a Longlegs – A rém augusztus 1-jén érkezik a magyar mozikba, ahol egy hátborzongató sorozatgyilkost alakít. A The New Yorker című lapnak adott interjújában Cage kiemelte a 2021-es Disznó című thrillert, mint legkedvesebb filmjét, amely szerinte mély érzelmi tartalommal bír és ahol egy magányos, elkeseredett szarvasgomba-vadászt játszik.

Cage a mesterséges intelligenciával kapcsolatos félelmeinek is hangot adott az interjúban. Aggodalmát fejezte ki a mesterséges intelligencia használatával kapcsolatban, különösen annak a művészi integritásra gyakorolt hatásai miatt. Megjegyezte, hogy egy filmjéhez digitális képet szkenneltek róla, ami elgondolkodtatóvá teszi a művészek igazságának jövőjét és a személyes identitás védelmét.

Nem is tudom. Egyszerűen csak ellopják a testemet, és azt csinálnak vele, amit akarnak a mesterséges intelligencián keresztül... Rettegek tőle. Már többször is erősen hangoztattam – fogalmazott Nicolas Cage, hozzátéve, hogy elég ijesztőnek tartja az ötletet.

Tudod, hol fog kikötni a művészek igazsága? Vajon lecserélik? Átváltozik? Hol lesz a szívverés? Úgy értem, mi lesz a testemmel és az arcommal, ha meghalok? Én nem akarok semmit sem kezdeni vele – szögezte le a színész.

A hírek szerint a Pókember-filmek újabb szegmenssel bővülnek, ezúttal egy élőszereplős sorozattal, aminek főszereplője az 1930-as évek sötét, esőkabátos bűnüldözője, Spider-Man Noir. Az információk szerint a címszerepet Nicolas Cage játssza majd, aki korábban már megjelent olyan hősfilmekben, mint A szellemlovas, és most egy újabb Marvel-alkotásban vesz részt. Ehhez kellett a színésznek egy szkennelésre mennie, illetve egyik soron következő filmjéhez is beszkennelték, vagyis két digitalizálás is történt vele egy nap alatt.

Nicolas Cage nagy képregényrajongó, és jelenleg a Prime élőszereplős Spider-Man Noir sorozatán dolgozik, ami az első tévésorozata lesz, ahol nem házigazdaként van jelen. A színész elárulta, hogy a Breaking Bad hatására rájött, a sorozatokban olyan dolgokat is meg lehet csinálni, amire a filmben egyszerűen nincs idő.

Betesznek egy számítógépbe, hogy megváltoztassák a szemem színét, vagy nem is tudom. Egyszerűen ellopják a testemet, aztán a mesterséges intelligencia segítségével digitálisan azt csinálnak vele, amit akarnak. Rettegek ettől. Már sokszor beszéltem erről. Elgondolkodik az ember, hogy mi lesz a művészek igazságával? Lecserélik majd? Átváltozik? Hova lesz a szívverés? Mit csinálnak majd a testemmel és az arcommal, ha meghalok? Nem akarom, hogy bármit is csináljanak vele! – mondta Cage.