Négy gyermek sérült meg egy erdélyi vidámparkban történt balesetben

Egy dél-erdélyi vidámparkban négy gyermek megsérült, amikor elszakadt egy tiroli csúszópálya drótkötele. Az eset a Hunyad megyei Hátszeg közelében, Malomvíz (Rau de Mori) község Dinosaur World Transylvania nevű vidámparkjában történt.

A Hunyad megyei katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) tájékoztatása szerint a baleset kedden történt, amikor a 7 és 11 év közötti gyerekek – két fiú és két lány – körülbelül 2-2 és fél méter magasból zuhantak a földre, miután elszakadt az átcsúszópálya (zipline) egyik drótkötele. Az egyik drótkötél elszakadása okozta a szerencsétlenséget.

Az ISU részletezte, hogy a sérülteket különböző kórházakba szállították: egy 7 éves fiút mentőhelikopterrel a vajdahunyadi kórházba, egy másik társát mentőautóval ugyanoda, míg a többi két gyermeket a dévai sürgősségi kórházba vitték. A mentőszolgálat szerint a gyerekek eszméletüknél voltak, de többszörösen megsérültek.

A dél-erdélyi Hátszegi-medencében számos dinoszauruszleletet tártak fel, a térségben több vidámpark is működik, kihasználva a régió őslénytani jelentőségét. A helyi rendőrség gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával indított bűnvádi eljárást az ügyben.