Microsoft: iPhone-ra váltás Kínában

A Microsoft kínai leányvállalatánál dolgozóknak ősztől kötelező lesz iPhone-t használniuk, mivel a cég biztonsági okokból eltávolítja az androidos készülékeket.

A Microsoft Kínában dolgozó alkalmazottai számára szeptembertől kötelezővé válik az iPhone használata, mivel a vállalat nem engedélyezi többé az androidos készülékek használatát munkavégzés során. A döntés hátterében biztonsági megfontolások állnak, amelyeket a Bloomberg is megerősít.

A kínai kormány viszont éppen ellentétes irányba halad, mivel felmerült a hír, hogy az iPhone-ok használatát tervezik betiltani a kormányzati szférában. A Microsoft kínai dolgozói korábban helyi márkákat, mint a Huawei és a Xiaomi használtak, de most iPhone 15-öt kapnak, ami Hongkongban is rendelkezésre áll.

Az átállás egyik indoka, hogy a Google Play Áruház nem elérhető Kína területén, míg az Apple App Store igen, így a Microsoft Authenticator és más azonosító alkalmazások letölthetők lesznek az alkalmazottak számára. Szeptembertől a Microsoft rendszereibe történő belépéshez már csak az iPhone készülékek lesznek használhatók, kihasználva az iPhone biometrikus azonosítási funkcióit, mint a Face ID, amelyek jelentősen megnehezítik a visszaéléseket.