Magyar Péter Kijevbe látogat a gyermekkórházat ért támadás miatt

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke bejelentette, hogy szerdán Kijevbe utazik, hogy reagáljon a kijevi gyermekkórház elleni orosz rakétatámadásra.

Magyar Péter, a TISZA Párt alelnöke a Facebook-oldalán keresztül közölte, hogy a kijevi gyermekkórház elleni támadás miatt úgy döntött, hogy szerdán a magyar emberek képviseletében Kijevbe utazik. Kifejtette, hogy apaként érzi kötelességének, hogy cselekedjen, és hangsúlyozta, hogy a gyerekek ártatlanok a konfliktusban, és nincs háborúzó gyerek. Magyar Péter azt is hozzátette, hogy a Medspot Alapítványon keresztül egészségügyi és orvosi eszközöket fog eljuttatni a kórházaknak, és magánszemélyként 1 millió forintot ajánl fel az alapítványnak.

A kijevi Okhmatdyt gyermekklinikát hétfőn reggel érte orosz találat, amelynek következtében halálos áldozatok is voltak. Volodomir Zelenszkij ukrán elnök a támadás kapcsán megjegyezte, hogy az érintett intézmény nemcsak Ukrajna, hanem egész Európa egyik legfontosabb gyermekkórháza. Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere úgy fogalmazott, hogy ez volt az eddigi legsúlyosabb napközbeni támadás az ukrán főváros ellen a háború kezdete óta.

A TISZA Párt alelnöke a támadást elítélve rendkívüli humanitárius akciót szervezett, amelynek keretében jelentős mennyiségű orvosi eszközöket juttatnak el a helyi kórházaknak. Magyar Péter személyesen 1 millió forintot adományozott a célra, és arra kér mindenkit, hogy orvosi eszközöket, babakaját, vitaminokat, pelenkákat, gyógyszereket vagy pénzügyi támogatást hozzanak a Medspot Alapítvány budapesti székházába kedd délutánig. Emellett felhívta a figyelmet arra, hogy aki szeretne csatlakozni az akcióhoz, az ma délután 17.00 óráig hozhat kötszereket, bébiételeket, vitaminokat, gyerekvitaminokat, vérnyomásmérőket, vércukormérőket, pelenkát, konzerveket, tésztát vagy rizst a Medspot Alapítvány székhelyére, illetve átutalással is segítheti a háború legkiszolgáltatottabb áldozatait, a gyerekeket.

Magyar Péter bejelentése Orbán Viktor miniszterelnök kijevi, moszkvai és pekingi látogatását követően hangzott el, miután Magyarország átvette az Európai Unió soros elnökségét. Az alelnök kifejezte szolidaritását azokkal a gyerekekkel, akiket a kijevi gyermekkórház elleni orosz rakétatámadás érintett, és bejelentette a humanitárius kezdeményezést, amely helyi kórházakat lát el orvosi eszközökkel.