Iszkander-rakéta csapása egy ukrán konvojra

Kazettás robbanófejjel szerelt Iszkander-rakéta találatot mért egy ukrán katonai konvojra, a támadás következtében jelentős károk keletkeztek.

Hőkamerás felvételek tanúsága szerint a konvoj egyik lőszer- vagy üzemanyagszállító teherautója felrobbant és lángra lobbant, a tűz fénye több kilométeres távolságból is észlelhető volt.

A támadás állítólag Szumi megyében történt, egy olyan területen, ahol jelenleg nincsenek orosz szárazföldi erők. Az orosz védelmi minisztérium szerint a csapás során 20 jármű vált a támadás áldozatává, azonban a felvételek alapján ez az információ nem ellenőrizhető.

Az orosz védelmi minisztérium további hadműveletekről is beszámolt, amelyek során az orosz haderő középső műveleti csoportja elfoglalta a Donyeck megyében található Jasznoborogyivkát. A település elfoglalásával az orosz hadsereg elérte a Vovcsa folyó partjait, ami stratégiai előnyt jelenthet a Donyeck város és a következő nagyobb ukrán város, Pokrovszk közötti területeken. Jelenleg Donyeck megye nagyjából 57%-a orosz ellenőrzés alatt áll.