Ököllel ütötték a bírót egy vidéki focimeccsen

Pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Járásbíróság azt a focistát, aki egy májusi meccsen ököllel arcon ütötte a játékvezetőt, miután kiállították.

A Szegedi Járásbíróság kedden hozott ítéletet egy focista ügyében, aki a vármegyei II-es bajnokság egyik mérkőzésén, a Röszke SK és a Csanytelek SC csapatai közötti meccsen bántalmazta a bírót. A támadás május 18-án történt, miután a játékvezető sárga lapot adott a vádlottnak egy szabálytalanságért. A focista először kikapta a bíró szájából a sípot és megfújta, majd sportszerűtlen viselkedése miatt kiállításra került, erre válaszul ököllel arcon ütötte a játékvezetőt.

A bíró nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A vádlottat a járási ügyészség nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság és könnyű testi sértés miatt állította bíróság elé. A tárgyaláson a Szegedi Járásbíróság bűnösnek találta a vádlottat, és pénzbüntetésre ítélte. Az ítélet jogerőre emelkedett, mivel azt az ügyészség és a védelem is tudomásul vette.

Az eset kapcsán az MLSZ adatbázisából kiderül, hogy a vármegyei II-es bajnokságban az említett napon csak ezen a mérkőzésen történt kiállítás. A Röszke SK – Csanytelek SC találkozó a házigazdák 3-0-ás győzelmével ért véget, és a bíró az 55. percben állította ki a vendégcsapat egyik játékosát.