Ferenc pápa váratlan látogatást tett egy optikusnál

A katolikus egyház vezetője, Ferenc pápa meglepetésszerűen elhagyta a Vatikánt, hogy új szemüveget készíttessen magának, amelyről fotók is készültek.

Ferenc pápa a Spiezia család üzletében vásárolt szemüveget, amely az Avvenire szerint ugyanaz a bolt, ahol 2015-ben is járt, és akkor is készültek róla felvételek. A pápa új lencsére volt szükségében, és Alessandro Spiezia optikust hívta fel a múlt hét szombaton, hogy egyeztessenek az időpontot.

A hétfő délutáni látogatás során a Piazza del Popolótól nem messze található Via del Babuinón levő üzletben a pápát sokan örömmel köszöntötték, és ő viszonozta a járókelők kedvességét. Az optikus megvizsgálta Ferenc pápa látását, és megerősítette, hogy szükség van a lencsék cseréjére. Spiezia elmondása szerint a pápa örült, hogy ott lehetett, és hozzátette, hogy Ferenc pápa minden évben felhívja őt a születésnapján.

Alessandro Spiezia sajnálattal nyilatkozott arról, hogy nem tudta meggyőzni a pápát a napszemüveg viseléséről, annak ellenére, hogy többször is felvetette a lehetőséget, még fényre sötétedő lencsét is ajánlott, de Ferenc pápa nem fogadta el.

A látogatás során jó hangulat uralkodott, viccelődtek, és a pápát még egy vacsorára is meghívták. A távozás előtt Ferenc pápa külön köszöntötte az összegyűlt embereket, és a gyerekeknek édességet is osztott.