Álvaro Morata: Csalódottság és külföldi boldogság

Álvaro Morata, a spanyol labdarúgó-válogatott csapatkapitánya, csalódottságát fejezte ki, és elmondta, hogy külföldön érzi magát boldogabbnak, mint hazájában. A németországi Európa-bajnokságon a spanyolok első számú favoritként lépnek fel, de Morata jövője bizonytalan a nemzeti csapatban és az Atlético Madridban is.

A spanyol válogatott veretlenül készül a Franciaország elleni elődöntőre, ahol korábban már legyőzték a horvát, olasz és albán csapatokat, valamint a nyolcaddöntőben Georgiát, és a negyeddöntőben a házigazda németeket. Morata azonban a ráhangolódást megzavarta azzal, hogy nyilvánosan beszélt a csalódottságáról és a jövőjével kapcsolatos bizonytalanságáról. A csapatkapitány szerint Spanyolországban nehéz boldognak lenni, mert ott semmit és senkit nem tisztelnek, míg külföldön megkapja az ember a feltétlen tiszteletet.

Morata, aki 31 évesen már 589 tétmérkőzésen 216 gólt szerzett klubszinten és 78 válogatott meccsen 36 gólt lőtt, a válogatottban eltöltött idejéről és teljesítményéről beszélve azt mondta, hogy az áldozati megnyilvánulásokból már elegem van, és csak azt szeretné, ha jól érnének véget számára az Eb meccsek.

A csatár, aki fiatalon az Atlético Madridban és a Getafe korosztályos csapataiban játszott, majd a Real Madridhoz került, a Juventus és a Chelsea csapatában is megfordult, jelenleg az Atlético Madrid játékosa. Morata szerződése 2026 nyaráig érvényes az Atlético Madridnál, de már kérdőjelezte, hogy a 2024–2025-ös szezonban is ott marad-e.

A kontinensbajnokság hátralévő mérkőzéseiről az Index élő, percről percre frissülő szöveges tudósításban és összefoglalóban számol be. Az elődöntőben Spanyolország és Franciaország Münchenben csap össze, míg Anglia és Hollandia Dortmundban mérkőzik meg. A döntőt Berlinben rendezik.

Labdarúgó-Európa-bajnokság 2024, további program:

elődöntő

  • július 9., kedd, München: Spanyolország–Franciaország 21.00
  • július 10., szerda, Dortmund: Anglia–Hollandia 21.00

A döntőt jövő vasárnap, 21 órától rendezik Berlinben.