Kiakadtak az azeriek: többet fizettek volna a Fradinál, de az oroszok hajthatatlanok voltak

Azeri lapértesülések szerint a Qarabag FC több pénzt ajánlott Kady Borgesért, mint a Ferencváros, azonban az FK Krasznodar nem volt hajlandó eladni a brazil szélsőt az azeri klubnak.

A qafqazinfo.az azeri hírportál beszámolója szerint a helyi Qarabag FC megpróbálta visszaszerezni korábbi futballistáját, Kady Borgest, és magasabb átigazolási összeget ajánlott érte, mint a Ferencváros. A cikk kiemeli, hogy a 28 éves brazil játékos klubváltása nagy port kavart, és többen kritizálták őt amiatt, hogy nem a Qarabagot választotta.

A lap további részletekbe menően tájékoztat arról, hogy a Qarabag egyezségre is jutott volna a játékossal, azonban az FK Krasznodar nem volt hajlandó elengedni Borgest az azerieknek, függetlenül attól, hogy mennyit ajánlottak érte.

Kady Borges 2021 nyarán igazolt szabadon a Qarabaghoz Portugáliából, és másfél év alatt 75 tétmeccsen 28 gólt és 28 gólpasszt jegyzett. A klub nem szerette volna elveszíteni a játékost, de a szerződésében szereplő 5 millió eurós kivásárlási záradék miatt nem tudták megtartani 2023 januárjában. A Qarabag most megkísérelte visszavásárolni őt, de Borges végül a Ferencvárosnál kötött ki.

Érdekességként megemlítendő, hogy Borges részt vett a 2022 augusztusi BL-selejtező budapesti mérkőzésén, ahol két gólpasszal járult hozzá a Qarabag 3–1-es győzelméhez.