Nem akármilyen Pingvin érkezik a Maxra, és nem akárki lesz Sofia

Exkluzív interjút adott Jamie Cooke, a Warner Bros. Discovery kelet-közép-európai, közel-keleti és törökországi ügyvezetője az Indexnek, ahol többek között a Max májusi sikeres indulásáról és a közeljövőben érkező új tartalmakról beszélt.

Jamie Cooke elmondta, hogy a Max májusi indulása után a platformon a Sárkányok Háza második évada és a 2024-es párizsi olimpia közvetítése lesznek a következő nagy dobások. Emellett még idén várható a Batman világában játszódó Pingvin című sorozat, valamint a Dűne előzménysorozata, a Dune: Prophecy. A Pingvin sorozatban Colin Farrell és Cristin Milioti főszereplésével követhetjük nyomon Oswald Cobblepot, a gothami alvilág egyik legjelentősebb gonosztevőjének hatalomra jutását.

A magyar gyártású tartalmak kapcsán Cooke elárulta, hogy egy erős csapat dolgozik a helyi produkciókon és dokumentumfilmeken, és már több ötlet is született, amelyekről hamarosan részleteket is közölnek. A WBD ügyvezetője hozzátette, hogy a magyar streamingpiacon is lát teret a növekedésre, hiszen a legutóbbi felmérések szerint mintegy 3 millióan használnak valamilyen streamingplatformot Magyarországon.

A Sárkányok Háza második évada a Max platform történetének legnagyobb nézettségét érte el a második évadok indulását tekintve, és Jamie Cooke szerint ez a sorozat volt a WBD legnagyobb dobása 2024-ben. A 2024-es párizsi olimpiai játékok minden egyes pillanatát élőben közvetítik majd a Maxon abban a 25 európai országban, ahol az olimpia elérhető, ami szintén fontos mérföldkő a platform számára.

A streaming-szolgáltatók piacán bekövetkező változások között szerepel, hogy a Netflix és a Disney is bevezetett olcsóbb előfizetési csomagokat, amelyek reklámokat tartalmaznak. Jamie Cooke szerint ez a modell kilenc európai országban már bevezetésre került, és a hirdetésértékesítő partnerek pozitívan fogadták. A WBD is fontolgatja ezt a modellt más piacokon, de annak bevezetésének időpontja és módja még kérdéses.