Kutya okozott majdnem háztüzet Colorado Springsben

Egy kutya majdnem háztüzet okozott Colorado Springsben, miután véletlenül bekapcsolta a tűzhelyet, de szerencsére nem történt baj sem a házzal, sem a tulajdonossal, sem az állattal.

Colorado Springsben egy kutya majdnem komoly tüzet okozott, amikor felkapaszkodott a tűzhelyre és véletlenül bekapcsolta azt – számolt be az ABC hírügynökség. A helyi tűzoltóság által közzétett videón látható, hogy az állat a konyhában kutatott valami ennivaló után, de nem találva semmit, véletlenül bekapcsolta a sütőt.

A tűzhelyen lévő dobozok lángra kaptak, de a nagyobb bajt az Apple HomePod okoseszköz segítségével sikerült megelőzni, amely vészjelzést küldött a túlmelegedés észlelésekor. A háztulajdonos a riasztás hatására gyorsan a helyszínre sietett és időben sikerült megfékeznie a lángokat.

A tűzoltóság szerint az eset június 26-án kora reggel történt, és bár gyorsan a helyszínre érkeztek, a tulajdonos már megfékezte a tüzet, így nem volt szükség további beavatkozásra. A tulajdonost kórházba szállították, hogy ellenőrizzék, nem szenvedett-e füstmérgezést, de szerencsére sem ő, sem a ház, sem a kutya nem szenvedett kárt.

A tűzoltóság emlékeztetőjében hangsúlyozta a működő füstjelzők fontosságát minden hálószobában, a ház belsejében és kívül, valamint minden emeleten, továbbá arra is figyelmeztettek, hogy az éghető anyagokat mindig tartsák távol a tűzhelytől és sütőtől.