Annoni Zita: Gyerekkori traumák és az elfogadás útja

Annoni Zita, Gianni Annoni felesége, a Glamour magazin digitális címlapján szerepel, és őszintén beszélt múltjáról, beleértve a gyerekkori traumáit és a külsőségekkel kapcsolatos változó hozzáállását.

Annoni Zita, aki évekkel ezelőtt felhagyott a modellkedéssel, hogy a fotózásra koncentráljon, elmondta, hogy ma már nem érdeklik a külsőségek, és örül, hogy a világ is ebben az irányban halad. "Ez egy felvett szerep volt, ma már nem érdekelnek a külsőségek. Az pedig külön öröm, hogy erre tart a világ, nem az a normális, ha mindig minden tökéletes" – fogalmazott a fotós a Glamour magazinnak adott interjúban.

Beszámolt arról is, hogy korábban nagyon zavarta a beszéde, és nem akarta, hogy mások furcsának találják a szóhasználatát. Az évek során azonban sikerült levetkőznie ezeket a gátlásokat, és ma már nem érdekli, ha néha furcsaság csúszik a szavai közé, mert ez is őt jelenti.

Annoni Zita hozzátette, hogy férje, Gianni Annoni is nagy szerepet játszott abban, hogy ma már nem foglalkozik azzal, mit gondolnak vagy mit várnak el tőle mások. "Mostanra van mellettem egy olyan férfi, aki az elmúlt tíz évben megerősítette bennem azt a felismerést, mennyire nem számítanak a külsőségek, hogy nem ezektől leszek több" – mondta a fotós.

Végül Annoni Zita beszélt a gyerekkori traumáiról is, amelyeket az elálló fülei miatt kapott csúfolások okoztak. Elmondása szerint gyermekkorában nem voltak érzékenyítések, és a mesék sem az elfogadásra sarkallták a gyerekeket. "A fülem miatt folyamatosan gúnyt űztek belőlem, és ezeket a sebeket azóta is hordozom" – osztotta meg tapasztalatait.