Kökény Attila nehéz hazautazása

Kökény Attila énekes és zenekara nem várt nehézségekkel szembesült, amikor Erdélyből szerettek volna hazarepülni egy koncert után. A légitársaság törölte a járatukat, ami miatt komoly időveszteséggel és anyagi kiadásokkal kellett megküzdeniük.

Kökény Attila és a 9 tagú zenekara egy erdélyi koncert után szeretett volna hazarepülni, de a légitársaság, amellyel utazniuk kellett volna, törölte a járatukat. Az énekes elmondása szerint már az odaút sem ment zökkenőmentesen, hiszen több órás késéssel indultak, de a hazautazás során még nagyobb problémákkal szembesültek. Kökény Attila a Tények Pluszban beszélt arról, hogy az eredetileg 40 perces út helyett 12 órás odüsszeiába keveredtek, amikor maguknak kellett buszt szerezniük a törölt repülőjárat helyett. A légitársaság nem nyújtott segítséget, és a diszpécserrel való kommunikáció sem vezetett eredményre.

Az énekesnek szerencsére voltak jó kapcsolatai a helyszínen, így az ottani hitgyülekezet lelkipásztora segített nekik. Egy busz vitte őket a határig, ahol a saját buszsofőrjüket ébresztették fel éjszaka, hogy értük jöjjön. Kökény Attila szerint az utazás közel félmillió forintba került nekik, ami jelentős anyagi terhet jelentett.

: Tények Plusz, Kökény Attila interjúja.