Azahriah "nullás" Puskás-koncertsorozata és a magyar előadók bevételei

A magyar előadók, mint Rúzsa Magdi, Majka, Curtis és Azahriah, jelentős összegeket keresnek fellépéseikkel, de a bevételek mögött komoly kiadások is húzódnak meg. Tabár Zoltán, a KoncertBooking ügyvezetője szerint sokan tévesen képzelik el a zenészek jövedelmét, és egy nagyszabású produkció esetén számos további költség is felmerül.

A KoncertBooking ügyvezetője, Tabár Zoltán elmondta, hogy a magyar zenészek jövedelmével kapcsolatos elképzelések gyakran nem realisták. Egy-egy nagyobb koncertsorozat mögött gazdasági társaságok állnak, és a bevételekből nem ritkán 30-40 embert kell kifizetni, valamint magas szervezési és technikai költségek is felmerülnek.

Azahriah esetében, aki azt állította, hogy a Puskás-koncertsorozat számára "nullás" volt, Tabár Zoltán szerint valószínűleg a művész a bevételeket a további növekedés érdekében fekteti vissza a vállalkozásába.

A kisebb produkciók gyakran havi 450 ezer forintból is eléldegélnek, míg Magyarországon 50-60 olyan produkció van, amelyek jelentős bevételeket realizálnak, főleg fesztiválokon.

A podcast során több témát is érintettek, többek között a hazai backstage kultúrát, Rúzsa Magdi 100 milliós jutalékát, a Szandis botrányt és a jótékonysági koncertek bukását.

Az Economx.hu további gazdasági és pénzügyi híreket is közvetít, melyeket Facebookon, Instagramon, Redditen, Google News-on és YouTube-on keresztül követhetnek az érdeklődők.