A forint továbbra is erősödik

Tegnapi erősödését megőrizve indul a mai kereskedés a forintpiacon. Az elmúlt három hétben a forint erősödő tendenciát mutatott, az euró árfolyama 399-ről 393 forintra csökkent.

A mai nap folyamán több gazdasági jelentés is megjelenik, amelyek hatással lehetnek a forint árfolyamára. Bár egyetlen jelentéstől nem várható jelentős piacmozgató hatás, ha az ipari, külkereskedelmi és kiskereskedelmi adatok egyértelmű irányt mutatnak, azok befolyásolhatják a forint árfolyamát. Emellett a tengerentúli munkanélküliségi jelentés is hatással lehet a Federal Reserve kamatpolitikájával kapcsolatos piaci várakozásokra.

A forint árfolyamának alakulását szorosan követik a befektetők, akik a devizapárok, indexek, árutőzsdei termékek, részvények és CFD-k árfolyamváltozásait figyelik. A Portfolio-Teletrader Kft. által nyújtott adatok szerint a forint árfolyama a fent említett szintek körül mozog. Fontos megjegyezni, hogy a cikkben szereplő információk nem minősülnek befektetési tanácsadásnak vagy ajánlásnak.