Követeléskezelés a digitalizáció és AI jegyében: kihívások és lehetőségek

A követeléskezelés területén dolgozó szakemberek számára a Portfolio és az EOS által szervezett konferencia jelentős esemény, ahol a mesterséges intelligencia és a digitális megoldások alkalmazásának jogi, technológiai és pénzügyi aspektusait tárgyalják.

A követeléskezelési szakma meghatározó eseményeként ismert konferencia idén szeptember 18-án kerül megrendezésre, ahol a kintlévőség-kezelésben alkalmazott mesterséges intelligencia és digitális megoldások állnak majd a középpontban. A rendezvényen a szakértők a digitalizáció és az AI fejlődésének hatásait, előnyeit és buktatóit ismertetik majd a résztvevőkkel. Az elmúlt év intenzív fejlődése jelentős változásokat hozott minden iparágban, így a követeléskezelés területén is. A konferencián olyan kérdésekre kerülnek válaszok, mint például a generatív AI behajtási folyamatokban való alkalmazása, az ESG hitelkockázati faktorai, a digitális állampolgárság követeléskezelési folyamatokban való alkalmazása, a NAIH telefonszámkezelési álláspontja, valamint az AFR2 keretrendszer követeléskezelésben történő alkalmazása.

Az EOS 2024-es adós ügyfélkutatási tanulmányát is bemutatják a konferencián, amely több mint ötszázezer, 2023-ban Magyarországon kezelt fedezetlen ügyfél adatait hasonlítja össze a korábbi évek adataival. Emellett a vállalkozások fizetésképtelenségének megelőzéséről, a szerkezetátalakítási eljárásokról, az adatvédelmi szempontok hatékony alkalmazásáról, a hazai gazdaság kilátásairól, valamint az új uniós irányelv követeléskezelésre gyakorolt hatásairól is szó esik majd.

A konferencia célközönsége igen széles: ügyvezetők, pénzügyi vezetők, gazdasági vezetők, főkönyvelők, credit risk managerek, behajtási vezetők, valamint gazdasági-, jogi- és adózási szakemberek számára egyaránt hasznos lehet. A helyszín a budapesti Radisson Blu Béke Hotel lesz, ahol a félnapos konferencia során a résztvevők megismerhetik a legfrissebb trendeket és gyakorlatokat.

A konferenciára történő jelentkezés során érdemes kihasználni a csoportos kedvezményt is, amely 5 fő fölötti jelentkezés esetén 20%-os megtakarítást jelent a részvételi díjból.