London legújabb felhőkarcolójának építési döntése elhalasztva

London vezetősége későbbre halasztotta a City, azaz a Square Mile legújabb felhőkarcolójának, a "1 Undershaft" nevű épületnek az építési döntését, miután a Lloyd's elnöke, Bruce Carnegie-Brown ellenvetéseket fogalmazott meg. A Financial Times szerint a 73 emeletes torony építésének jóváhagyásáról most szavazott volna a városi testület.

Shravan Joshi, a városvezetés tervezési bizottságának elnöke elmondta, hogy a döntés elhalasztása lehetőséget teremt arra, hogy újratárgyalják a köztér hasznosítását a kérelmezővel, de ez nem jelenti azt, hogy a fejlesztés ellen lennének. A halasztásra a Lloyd's elnökének, Bruce Carnegie-Brownnak a levélben megfogalmazott tiltakozása után került sor, aki úgy vélekedett, hogy az új torony megfosztaná a várost egy jelentős találkozóhelytől.

A tervezett "1 Undershaft" 50 emelettel magasabb lenne, mint az előző épület, egy 23 emeletes torony, amely az Aviva biztosítótársaság székhelyeként szolgált. Az új felhőkarcoló a 22 Bishopsgate, a The Cheesegrater, a Gherkin és a Lloyd's of London épületei között helyezkedne el, és 309,6 méter magasságával éppen olyan magas lenne, mint London jelenlegi legmagasabb épülete, a The Shard.

Az építészek véleménye szerint az új felhőkarcoló megkoronázná a város égboltját és hozzájárulna ahhoz, hogy London még vonzóbb legyen a munkavállalók és a látogatók számára.