Kocsis Tibor őszintén vallott a coming out-járól

Kocsis Tibor énekes a húszas éveinek végén döntötte el, hogy nyíltan vállalja szexuális identitását, habár ezt megelőzően sokat töprengett és izgult. Gyermekkora csodálatos volt, és apjával is kiváló kapcsolatot ápolt, de a nagy bejelentés előtti izgalom miatt már nem is emlékszik pontosan apja reakciójára. "Egy ilyen beszélgetés mindig nagyon nehéz, általában megelőzi rengeteg töprengés és kétely. Ezért sem lehet erőltetni ezt. Nem is igazán emlékszem a reakciójára, annyira izgultam" – idézte fel az énekes, majd hozzátette: "csak az rémlik, annyit mondott, rendben, nekem te ugyanúgy a fiam maradsz, és szeretlek. Ezzel pedig mázsás súlyok gördültek le rólam" .

A Best Magazinnak adott interjúban Kocsis Tibor édesapja is megerősítette, hogy fia sokkal jobban izgult, mint szükséges lett volna. "Igen, sokkal jobban izgult, mint kellett volna. Őszinte leszek, addigra már sejtettem a dolgot, de én nem szerettem volna rákérdezni, mert tapintatlan lett volna. Örültem, hogy el merte mondani mert láttam, mennyire megkönnyebbült utána, és ezt apaként jó volt látni. Semmiben nem változott a kapcsolatunk, amióta tudom. Nem cserélném le a fiamat" – nyilatkozta az édesapa . Az énekes számára ez a pillanat mázsás súlyokat emelt le a válláról, és apja szeretete és elfogadása megerősítette őt abban, hogy a helyes döntést hozta meg.

A magánéleti nehézségek és a családi kapcsolatok témájában nem csak Kocsis Tibor nyilatkozott őszintén. Bata Éva, a "Mi kis falunk" című sorozat színésznője is megtörte a csendet, és először beszélt az édesapja szenvedélybetegségéről, aki alkoholfüggőséggel küzdött. Éva gyermekkora korántsem volt tökéletes, és mindössze 14 éves volt, amikor a szülei elváltak. "Az azt megelőző időszak nem volt sima. Az én apukám alkoholista volt, és ez nagyon erősen meghatározta a mi családunk életét. Ez egy olyan konstans feszültséget eredményezett bennem, amit magammal vittem nagyon sokáig. Nagyon nagy meló volt, hogy kidolgozzam ezt magamból" – nyilatkozta a Palikék Világa című műsorban, amit a Best magazin szemlézett.

Bata Éva hozzátette, hogy a múltját szégyellte, és ezért nem beszélt eddig erről a témáról. "Bennem volt egy nagyon erős szégyenérzet, hogy erről nem szabad beszélni. Ez nem olyan csillivilli. Nem olyan rózsaszín az egész. Akkor inkább ne is beszéljünk róla. Szerintem ez egy butaság. Akkor kezdtem ezzel igazán komolyan foglalkozni, amikor a férjemmel összekerültünk. Akkoriban szereztem arról tudomást, hogy sokféle olyan módszer van, amelyekkel ezek a traumák feloldhatóak. Egészen addig toltam magam előtt ezt a dolgot" – mesélte a színésznő, aki nem hiszi, hogy a művészet segítség lehet az ilyen típusú traumák feldolgozásában.

Az anyaságról is mesélt, elmondva, hogy paraanya, de sokat fejlődött ebben a tekintetben. "Leginkább attól féltem, hogyan hat rá lelkileg az, ha nekem el kell mennem, vagy nem vagyok vele. Nemrégiben mentem vissza dolgozni. Ideális esetben, amikor én játszom, akkor Zoli van vele, vagy anyósom, akivel nagyon összhangban van Flóra. Egyébként inkább attól van bennem para, hogy csak ne nyomjak bele olyan programokat, amiket aztán majd neki sok melóval ki kell dolgoznia magából. Erre mondott egy jó tanácsot Zoli, hogy mielőtt válaszolnék, vagy nem engedélyeznék valamit, gondoljam át, miért is az a válaszom, ami. Ez például csomószor lebuktatott engem, hogy reflexből válaszoIok, és két mozi fut egyszerre" – árulta el.