Apa késelte meg fiát Karcagon

Egy karcagi férfi megkéselte a fiát, mert az nem állt ki mellette, amikor a diszkóból kikísérték. A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen.

Lánczi Rajmund, a főügyészség helyettes szóvivője szerint az 52 éves férfi egy barátjával látogatott el egy karcagi szórakozóhelyre, ahol találkozott a két fiával és a lányával. Az este folyamán az apa kötekedni kezdett, amiért a biztonsági őrök kivezették a helyszínről, majd hazament.

Hajnali háromkor a férfi két fia is hazatért, akiket az ittas állapotban lévő apa számon kért, amiért nem álltak mellé a korábbi incidens során. A vita hevében trágár szavakkal illette őket, majd az egyik fiú felé támadólag indult.

A fiú az apja támadását ököllel arcon ütéssel hárította el, mire az apa a kanapéra esett. A fiú ezután a szobájába vonult, bezárkózott és lefeküdt.

Az apa később a verandán dohányozva újra ingerültté vált, magához vett egy konyhakést, berúgta a fia szobájának ajtaját, és a még ágyban fekvő fiú felé szúrt. A fiú azonban felugrott, így a kés a bal alkarjába hatolt be, nem a csípőjébe.

A megkéselt fiú a nappaliba menekült, ahol kihúzta a karjából a kés pengéjét. Közben az apa élettársa lefogta a támadót. Az apa ezután megnyugodott, bocsánatot kért, és a verandán várta a hatóságokat.

A fiú súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett, az alkar izmainak inai is megsérültek. A történtek ellenére a fiú megbocsátott apjának. Az ügyészség a családfőre felfüggesztett szabadságvesztést kért, és azt javasolta, hogy a bíróság tiltsa meg neki a nyilvános helyeken történő alkoholfogyasztást.