A VOX csatlakozik Orbánék frakciójához az Európai Parlamentben

A spanyol VOX párt bejelentette, hogy csatlakozik a Fidesz által szervezett Patrióták Európáért frakcióhoz, ezzel erősítve Orbán Viktor miniszterelnök politikai pozícióit az Európai Parlamentben.

Orbán Balázs, a magyar miniszterelnök politikai igazgatója találkozott Santi Abascal spanyol pártelnökkel, ahol bejelentették a VOX párt csatlakozását a formálódó pártcsaládba. A VOX ezzel egy időben távozik az Európai Konzervatívok és Reformerek frakciójából, és a Fidesz által alakított képviselőcsoport tagja lesz.

A VOX hat európai parlamenti képviselővel rendelkezik, és bár a frakcióalapításhoz szükséges 23 fős létszámot már korábban elérte a csoport, további csatlakozókat kell találniuk még két országból, hogy megfeleljenek a hét országból érkező képviselőkre vonatkozó előírásnak. A VOX csatlakozásával öt ország képviselői már biztosítottak a frakció számára.

Orbán Viktor miniszterelnök egy reggeli rádióinterjúban csak annyit árult el, hogy a frakció alakuló ülését hétfőn tartják, és akkor válik majd minden világossá.