Szaúd-Arábia luxusingatlan-piacának fellendítése Donald Trump segítségével

Szaúd-Arábia a Neom futurisztikus sivatagi megapolisz építése mellett más luxusprojektekbe is belevág, és ezek között szerepel együttműködés Donald Trumppal is.

A Dar Global, a Dar Al Arkan szaúdi ingatlanfejlesztő nemzetközi részlege bejelentette, hogy megállapodást kötött a Trump Organizationnel egy dzsiddai lakópark fejlesztésére, amelynek részeként egy Trump Tower is épülne – ez lenne Trump cégének első projektje az országban. Ziad El Chaar, a Dar Global vezérigazgatója szerint a megállapodás mindkét szervezet erősségeit kihasználva vonzani fogja a nemzetközi befektetőket és a pihenni vágyókat, ezzel is emelve a luxuséletszínvonalat a régióban.

A Dar Global és a Trump Organization hasonló megállapodást jelentett be Ománban is, egy 500 millió dolláros Trump International szállodakomplexum kapcsán, amelynek használhatják a Trump márkajelzést, de a komplexum nem a Trump Organization tulajdonában áll.

Szaúd-Arábia célja, hogy a nemzetközi luxuspiacot magához vonzza és ezzel megkülönböztesse magát a közelben lévő Dubajtól. A királyság több luxusprojektet is tervez, mint például a Vörös-tenger menti üdülőhelyek, és kiemelkedik közülük a Sindalah luxus üdülősziget, amely az év végén nyitja meg kapuit.