Google Chrome frissítés: nagyobb adatvédelem az androidos felhasználóknak

Fontos biztonsági frissítést kaphat a Google Chrome androidos alkalmazása, amely automatikusan eltávolítja a rég nem látogatott oldalak engedélyeit, így védelmet nyújtva a felhasználók adatai számára. Az Android Police értesülései szerint ez a funkció már elérhető a számítógépes verzióban, és hamarosan az Android felhasználók is élvezhetik ezt a védelmet.

Az újítás, amely egyelőre csak a Google Chrome tesztverziójában érhető el, egy tesztelő által került nyilvánosságra, aki X-en (korábban Twitter) osztotta meg a felfedezését.

Sok weboldal kér engedélyeket a felhasználóktól a megnyitás után, hogy hozzáférjenek bizonyos adataikhoz, mint például a tartózkodási hely megosztása, a galéria-alkalmazáshoz való hozzáférés, vagy a készülék mikrofonjának és kamerájának használata. Az új biztonsági funkció lehetővé teszi, hogy beállítsuk, egy megnyitott, de már egy ideje nem látogatott oldal mennyi idő után (7, 14 vagy 30 nap) kerüljön át az "Inaktív oldalak" közé, ezzel megakadályozva az ott engedélyezett adatgyűjtést.