Mónika, a halálos betegségével küzdő festőművész, szerető otthont keres két macskájának

Margitics Mónika, aki gyógyíthatatlan daganatos betegségével küzd, szerető gazdát keres két cicájának, Pihe és Tapi számára. Mónika számára fontos, hogy a macskák biztonságban és szeretetben éljenek tovább, amennyiben ő már nem gondoskodhat róluk. Ha nem találnak jelentkezőket, egy macskamentő alapítvány fogadja be őket, de Mónika szeretné, ha szerető otthonra találnának.

A 56 éves festőművész és személyi edző, Mónika, két évvel ezelőtt szembesült a halálos kórral. Azóta is mások jólétéért aggódik, elsősorban két kedvencéért, akiket családtagként szeretne megbízható kezekbe adni.

Pihe, a vörös-fehér, 6 éves Mainecoon keverék kandúr, szereti a szabadban lenni, de esténként hazatér. Tapi, a 7 éves cirmos házi kandúr, érzékeny és kezdetben félénk, de ha szeretik, hűséges társ lesz. Mónika számára fontos, hogy a macskák együtt maradhassanak.

Mónika élete a sport és az egészséges életmód jegyében telt, többek között karatecsapatnál dolgozott erőnléti edzőként, és életmódváltó tanácsokkal segítette a hölgyeket. Ám három évvel ezelőtt egy dudor jelent meg a lábán, amely később agresszív, rosszindulatú liposzarkómának bizonyult.

Az orvosok szerint a láb csonkolása lehetett volna a megoldás, de Mónika nem vállalta ezt, helyette kemoterápiára és sugárkezelésre járt, valamint alternatív gyógymódokat is kipróbált. Egy rossz mozdulat következtében eltört a lábfeje, ami súlyosbította állapotát.

Mónika jelenleg tolószékkel közlekedik, és már csak hónapjai lehetnek hátra. A nővére ápolja, de Mónika szeretne hazaköltözni Nyíregyházára, hogy elbúcsúzhasson szeretteitől. Egy életmódváltó edzéstervet is szeretne még örökül hagyni.

Kérjük, aki a Mónika által kívánt feltételek alapján befogadná a két cicát, jelezze ezt szerkesztőségünknek.

Fontos megjegyezni, hogy Nyíregyháza nemrégiben került a figyelem középpontjába egy másik tragikus esemény kapcsán is. Egy nő kegyetlenül megölte idős édesanyját a városban, amiért életfogytiglani börtönbüntetést kértek rá. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség vádat emelt a 50-es évei elején járó nő ellen, aki tavaly júniusban közel egy órán át kínozta, majd halálra szurkálta édesanyját. Az áldozat testén 59 sérülést találtak, és a bűncselekmény különös kegyetlenséggel történt. Az eset rávilágít a városban élők biztonságának fontosságára, és arra, hogy a közösségnek össze kell fognia a nehéz időkben. Mónika esete is azt mutatja, hogy a segítségnyújtás és a felelősségvállalás milyen fontos lehet.