Az AutoWallis tovább terjeszkedik: új piacok és márkák bevezetése

Az AutoWallis stratégiájának részeként sikeresen belépett a cseh autókiskereskedelmi piacra, és Magyarországon az első integrált mobilitási szolgáltatót hozta létre a wigo fleet márkanév alatt. A magyarországi új autópiac kedvezőbb folyamatai mellett az elektromos autók szegmensének állami támogatása is kiemelt szerepet kap.

Az AutoWallis vezérigazgatója, Ormosy Gábor a Portfolio Checklist csütörtöki adásában beszélt a cégcsoport legújabb lépéseiről. Elmondása szerint a csehországi autókiskereskedelmi piacra való belépésük a wigo carsharing után a wigo fleet márka bevezetésével Magyarország első integrált mobilitási szolgáltatójának létrehozását jelenti.

Az AutoWallis nemrég bejelentette a cseh Stratos Auto három BMW márkakereskedésének felvásárlását, ezzel lépve be a cseh piacra. Ormosy Gábor kiemelte, hogy a cseh piac nagyjából két és félszer akkora, mint a magyar, és a terjeszkedés jól illeszkedik a vállalat hosszú távú stratégiájához.

A cégcsoport már 16 országban van jelen, de gépjármű kiskereskedelemmel korábban csak Magyarországon és Szlovéniában foglalkoztak. A csehországi terjeszkedés után további lehetőségek felkutatása is folyamatban van, amelyek segítségével bővíthetik jelenlétüket a régióban.

A wigo fleet létrehozásával az AutoWallis csoport a Nelson Flottalízing flottakezelő tevékenységét folytatja tovább, ezzel egy integrált mobilitási szolgáltatót hozva létre. Ormosy Gábor szerint a mobilitási szolgáltatások területén történő bővülés esetén mindig mérlegelni kell, hogy az új vállalkozásokat a wigo márkanév alá sorolják-e.

A piaci helyzetről szólva a vezérigazgató elmondta, hogy Európában a visszapattanás az új autó szegmensben már 2023-ban megtörtént, Magyarországon azonban csak idén kezdődött el. Az elektromos autók piaca is növekedésnek indult, amely jelentősen függ az állami támogatásoktól, nemcsak Magyarországon, hanem Európa többi részén is.

Az AutoWallis-vezérrel készült teljes interjú meghallgatható a Portfolio Checklist csütörtöki adásában.