Újabb sportági világsztár mondott nemet az olimpiára

A világranglista top 10-es orosz teniszezői közül Danyiil Medvegyev részt vesz a párizsi olimpián, míg Andrej Rubljov és több másik orosz játékos is visszautasította a részvételt.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) döntése értelmében 22 orosz sportoló számára adott engedélyt a párizsi olimpiai játékokon való részvételre. Ezen sportolók között van a 2021-es US Open bajnoka, Medvegyev (5. a világranglistán), valamint a tokiói olimpián vegyes párosban aranyérmet szerző Rubljov (6. a világranglistán) is.

Medvegyev hétfőn jelezte, hogy élni kíván a lehetőséggel és ott lesz Párizsban, azonban Rubljov nemet mondott a részvételre. Ezen kívül több orosz játékos, köztük a női ranglistán 12. helyezett Darja Kaszatkina és a 18. helyen álló Anna Kalinszkaja is visszautasította a meghívást.

Nem csak az oroszok közül, hanem a fehéroroszok táborából is akadnak visszautasítók; így tett a kétszeres Australian Open-győztes Arina Szabalenka is. Korábban a Tokióban férfi egyesben ezüstérmet szerző Karen Hacsanov és a világranglistán 15. helyen álló Ljudmila Szamszonova is elutasította a részvételt.