Orbán Kijevbe látogat

A Guardian értesülései szerint Orbán Viktor a mai napon Kijevbe látogat.

Ez a látogatás jelentősége abban rejlik, hogy Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyesen tesz látogatást az ukrán fővárosba. Az esemény kapcsán további részletek nem állnak rendelkezésre, de a látogatás ténye önmagában is fontos diplomáciai jelzés lehet a két ország kapcsolataiban. Az utazás időpontja és célja egyelőre nem került nyilvánosságra, így a látogatás körülményei és a tárgyalások témái ismeretlenek. Azonban a Guardian információi alapján biztosan kijelenthető, hogy a magyar kormányfő a mai napon Kijevbe érkezik.

A Fidelitas, a Fidesz ifjúsági szervezetének tagjai közül többen is kritikával illették a pártvezetést, ami arra utalhat, hogy a Fidesznek szüksége lehet a megújulásra, különösen a fiatalabb korosztályok körében. Egy mandiner videóban a Fidelitas szabadegyetem résztvevői arról beszéltek, hogy a Fidesznek több fiatal támogatót kellene szereznie, és hogy a párt kommunikációjának barátibbnak és kevésbé merevnek kellene lennie.

„Ha a Fidesz kicsikét lazább lenne, ha kicsikét barátibb hangon közelítenének meg dolgokat, nem mindig az lenne, hogy kiadunk egy közleményt, elmondjuk, hogy így kell hogy legyen, hanem úgy kommunikáljuk, hogy egy fiatalabb ember (...), akár korábbi fidelitasosok mondják el, az szerintem egy tök jó dolog lenne,”

  • mondta egyik válaszadó.

Egy másik résztvevő szerint a Fidesz már az idősek pártjaként van azonosítva, és hangsúlyozta a megújulás, valamint az új, fiatal politikusok szükségességét a pártban.

„szükségünk van megújulásra, szükségünk van új, fiatal politikusokra. Szükség van arra, hogy odaengedjenek olyan fiatal tehetségeket az asztalhoz, akik tudnának változtatni egy kicsit.”

Ezek a vélemények azt sugallják, hogy a Fidesznek változtatnia kellene kommunikációs stratégiáján és megnyitnia a kapuit a fiatal tehetségek előtt, hogy szélesebb támogatói bázist építhessen ki a jövőben.