Csütörtöki friss hírek, forgalom, időjárás – Reggeli pakk

2024. július 4., csütörtök – Kezdődik a nap, és itt van minden, amit tudni érdemes a mai napon.

A nyugdíjasok számára fontos határidő lejártával kezdődik a nap, miközben a vecsési gránátvetőgyár meglepetést okozott. A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) eljárást indított a Szuverenitásvédelmi Hivatal ellen, mert szerződései nem átláthatók. A költségvetés korlátok közé szorítja a távozó polgármestereket, míg Lengyelországban Melonit választották Orbán helyett. Lázár János minisztere a debreceni BMW-gyár melletti szántóföldön tervezi felépíteni a közlekedési múzeumot. Tízből kilenc gázai lakosnak már legalább egyszer el kellett hagynia otthonát, és a Fehér Ház cáfolja, hogy Biden visszalépését fontolgatná. Egy rab megszökött a martonvásári börtönből, és egy robogós futár az M7-es autópálya leállósávjában hajtott kilométereken át. Siófokon betiltották a műanyag poharakat az éjszakai életben, a legdrágább ételeket fogyasztó brit asztaltársaság pedig "angolosan" távozott, de a biztonsági kamera felvette őket. Az Árpád hídnál újabb tragédia történt, három ember vesztette életét.

Budapesten a közlekedésben is változásokra kell számítani. A Fogarasi úti felüljárót felújítás miatt lezárják. A 41-es, a 47-es és az 56-os villamos nem közlekedik az Albertfalva kitérő és Budafok kocsiszín között, helyettük pótló autóbusszal lehet utazni. A 17-es villamos sem jár a Savoya Park és az Albertfalva kitérő között, itt is pótlóbuszok közlekednek. A Bécsi út / Vörösvári út és a Katinyi mártírok parkja között a 17-es, a 19-es és a 41-es villamosok helyett szintén pótlóbuszok járnak.

Az időjárás gomolyfelhős, napos lesz, a hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul, fokozatosan melegszik az idő a hétvégi kánikula előtt.

Ma Ulrikok ünneplik névnapjukat.

A deviza középárfolyamok a következők: EUR 394,85, USD 367,03, CHF 406,14, GBP 465,98.

Orbán miniszterelnök utasította három miniszterét, hogy vizsgálják meg a Nemzetközi Büntetőbíróságból való kilépés lehetőségét.