Az OMV Magyarország új vezetője Ján Hrivňák

Július 1-től Ján Hrivňák tölti be az OMV Hungária Kft. ügyvezető igazgatói és kiskereskedelmi üzletágvezetői pozícióját.

Ján Hrivňák, aki körülbelül egy évtizede dolgozik az OMV-nél, a regionális kártya üzletág vezetőjeként szerzett tapasztalatokat az elmúlt több mint három év során. Az új ügyvezető igazgató Balogh Tibor helyére lép, aki továbbra is az OMV-nél marad, cégvezetőként folytatja karrierjét.

Hrivňák, aki Szlovákiában született, a pozsonyi Comenius Egyetemen szerezte meg stratégiai menedzsment szakon a mesterdiplomáját, és folyékonyan beszél magyarul. Felelősségi körébe tartozik majd az OMV Hungária Kft. által üzemeltetett 203 magyarországi töltőállomás.

Karrierjét az IBM-nél kezdte, majd a Holcim csoportnál folytatta, ahol értékesítési, logisztikai és ellátási lánc menedzsment területeken szerzett tapasztalatot. A Holcimnél először négy, majd később tíz országért felelős beszerzési szakemberként, illetve kategóriamenedzserként dolgozott.

Az OMV-nél először menedzseri pozíciókat töltött be a cég cseh, szlovák és magyar leányvállalatainál, később pedig üzemanyagkártyákért felelős regionális értékesítési vezetőként tevékenykedett.

Ján Hrivňák elmondása szerint izgatottan várja a kihívást, hogy az OMV Hungáriát vezethesse, és célja, hogy a vállalatot a fenntartható mobilitás támogatásának meghatározó szereplőjévé tegye Magyarországon. "A vállalat megújuló arculatával összhangban mindent megteszek azért, hogy a nemzetközi vállalati stratégiát követve, az OMV Hungária a fenntartható mobilitás támogatásának megkerülhetetlen szereplőjévé váljon Magyarországon" – mondta Ján Hrivňák.